Lokaler och omgivning

Scoutgården i panorama, 050612

Panoramafoto över Scoutgården 150612. Vägen till vänster/höger är egentligen en rak väg.

 

Lomma Scoutgård

Lomma Scoutkår äger sedan 1997 Scoutgården och marken därtill. "Gården" ligger i Furet, ett skogsparti en bit norr om Lomma tätort. Till Gården hör ett skogsområde på 25 000 kvm som vi själva vårdar, och på så vis är vi självförsörjande med ved. På tomten finns: fem patrullstugor, utmanarscouternas hus kallat Torpet, ett kanothus, en stor eldplats och en byggnad för värmesystem och toaletter. Tidigare fanns här också en byggnad som kallades "Gula huset", men den revs i mitten av nittiotalet. Utmed Habovägen finns parkeringsplats för ca 13 bilar.

 

 

Lokalerna

Den vita huvudbyggnaden uppfördes 1969. Gården renoverades och handikappanpassades 1998. Den är indelad i en stor sal med öppen spis, en liten sal, ett grupprum, två mindre rum, ledarrum och materialrum. Det finns även handikapp-WC och tvättrum med dusch. Köket är utrustat med två spisar, diskmaskin, kyl/frys och servis för ca 35 personer. Underhåll och städning sköter vi själva, allt för att hålla kostnaderna nere i vår fullständigt ideella verksamhet. Längst ner här på denna sida hittar du foton över lokalerna.

 

 

 

Omgivningen

Furet är ett vackert, nästan lite mysigt reaktionsområde. Skogen är fågelrik och består mestadels av furor därav namnet, men där finns även andra träd som björk och gran. Vill man ha en mysig grillplats hittar man en sådan en bit in i skogen, förbi kolonistugorna i riktning mot kyrkan. Vill du gå och bada når du stranden efter 5-10 minuters promenad. Vill du istället paddla har du Höje å några minuter genom skogen.
I området finns även ridklubb, brukshundsklubb, motionsförening samt ett koloni-/villaområde. Med bil når du Lomma centrum på någon minut, Lund på ca 10 minuter och Malmö på ca 15.

 

 

 

Stora salen

Stora salen

 

 

Lilla salenLilla salen

 

 

 Grupprummet

Grupprummet

 

 

Köket

Köket

 

 

Toalett Tvättrum

Toalett & Tvättrum